четвер, 26 вересня 2024 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ активно штурмує на Покровському, Курахівському та Лиманському напрямках - нові дані Генштабу

РФ активно штурмує на Покровському, Курахівському та Лиманському напрямках - нові дані Генштабу
Українські військові відбивають ворожі штурми на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 189 бойових зіткнень.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах двох ракетних ударів із застосуванням чотирьох ракет. А також 75 авіаударів, зокрема, скинув 118 КАБів. Про це вранці 26 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Крім цього, ворог здійснив більше 4600 обстрілів, з них 109 - із реактивних систем залпового вогню.

Водночас авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. А також одного удару по засобу ППО та двох - по ракетних і артилерійських системах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по житловій забудові Запоріжжя: багато поранених

На Харківському напрямку відбулося три ворожих атаки в районах населених пунктів Вовчанська та Тихого.

На Куп'янському напрямку за добу відбулося 10 штурмів противником позицій ЗСУ біля Петропавлівки, Синьківки, Колісниківки, Глушківки, Стельмахівки та у напрямку Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався просунутись уперед неподалік семи різних населених пунктів. Основні зусилля прикладав у районах Греківки та Новолюбівки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували вісім разів біля Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив десять атак неподалік Торецька, Щербинівки та Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 54 штурмових і наступальних дій у бік населених пунктів Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Гродівки, Костянтинівки та Селидового. Майже половина ворожих атак відбулася у районі останнього. Також цей населений пункт піддався авіаудару керованими авіабомбами.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак біля Цукуриного, Гірника, Максимільянівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, противник здійснив вісім штурмів українських позицій неподалік Вугледара та Водяного.

На Оріхівському напрямку окупанти п'ять разів намагалися просунутися на позиції українського війська поблизу Роботиного та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували українські позиції двічі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Сумською та Чернігівською областями противник з території РФ активно застосовує керовані авіабомби та ударні БПЛА по районах українських населених пунктів, здійснює артилерійські обстріли.

"Також російські КАБи вибухають і на території Курської області РФ, де триває операція наших військ. За наявною інформацією, за добу ворог завдав 15 авіаційних ударів, використавши при цьому 26 керованих авіабомб. Українські воїни активно завдають окупантам відчутних втрат у живій силі та техніці. Виснажують бойовий потенціал ворога по всій лінії фронту та в тилу", - зазначають у Генштабі.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 26 вересня склали 647 800 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1400 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 10 танків, 44 бойових броньованих машини та 71 артилерійську систему.

Зараз ви читаєте новину «РФ активно штурмує на Покровському, Курахівському та Лиманському напрямках - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі