вівторок, 14 березня 2023 20:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков назвав дату нового "Рамштайну"

Резніков назвав дату нового "Рамштайну"
Нове засідання формату "Рамштайн" пройде вже у цю середу, 15 березня, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. Фото: Міноборони

Нове засідання формату "Рамштайн" пройде вже у цю середу, 15 березня.

14 березня міністр оборони України Олексій Резніков разом з очільницею оборонного відомства Нідерландів Кайсою Оллонґрен обговорив важливі питання в межах підготовки до наступного засідання у форматі "Рамштайн". Про це повідомив у Facebook.

Резніков також повідомив, що Україна отримає від Нідерландів два кораблі класу Alkmaar.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є добрий знак" – Резніков назвав його

"Ми також обговорили важливі питання в рамках підготовки до наступного засідання у форматі "Рамштайн", яке відбудеться вже завтра, 15 березня. Я вдячний за всю ту допомогу і підтримку, яку отримує Україна, Збройні сили від уряду і народу Нідерландів", – повідомив він.

Кораблі, які планується направити в Україну, пройшли глибоку модернізацію в першому десятилітті 2000-х років для відновлення своїх можливостей, мають відмінний стан і виконують сьогодні завдання за призначенням (основним призначенням цих кораблів є виявлення, класифікація та знищення морських мін).

Крім того, Нідерландська сторона висловила готовність забезпечити також і підготовку екіпажів. Адже питання протимінних дій у Чорному морі актуальне не лише сьогодні, а й у післявоєнний час.

У вівторок, 14 березня, відбулася телефонна розмова голови Пентагону Ллойда Остіна із міністром оборони України Олексієм Резніковим.

Сторони обговорили пріоритети зустрічі Контактної групи з питань оборони "Рамштайн-10", що відбудеться вже завтра, 15 березня. Про це Остін повідомив у Twitter.

Остін також запевнив свого колегу, що США продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Резніков назвав дату нового "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі