середа, 11 квітня 2018 09:00

Рекордну заставу запросив суд за звільнення організатора будівельної афери

Рекордну заставу запросив суд за звільнення організатора будівельної афери
Олександр Волконський родом із Москви. В Україну переїхав 2002-го ФОТО: http://argumentua.com

Подільський райсуд столиці звільнив з-під варти організатора будівельної афери "Еліта-Центр" Олександра Волконського (справжнє прізвище Шахов. - Gazeta.ua) 11 квітня 2016 року. Визначив заставу - 384 млн грн. Така сума - найбільша за час незалежності України. Грошей не знайшов. Суд призначив йому цілодобовий домашній арешт.

У 1759 людей видурили 384 млн грн на будівництво квартир

2006-го Олександр Волконський разом із співучасниками організував аферу з нерухомістю. У 1759 людей видурили 384 млн грн на будівництво квартир. З 11 багатоповерхівок зводити почали одну. Майбутні помешкання продавали одразу кільком людям. Щойно махінації викрили, Волконський із дружиною й донькою втекли за кордон. Його розшукували півтора року. Затримали 2007 року в Швейцарії. Він змінив зовнішність і прізвище. Волконського повернули в Україну, утримували в Лук'янівському СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертва афери "Еліта-центру" роками живе на робочому місці

Олександр Волконський родом із Москви. В Україну переїхав 2002-го.

"Він просив замінити йому цілодобовий арешт на нічний. Хотів оформити російський паспорт. Бо той, що мав, вилучили під час обшуку. Суд відмовив. Але він міг заїхати в російське посольство після судових засідань, дорогою додому", - каже адвокат потерпілих Артем Середа.

Щойно махінації викрили, Волконський із дружиною й донькою втекли за кордон

Наприкінці липня 2016 року втік з-під домашнього арешту. Його оголосили в розшук.

"За "законом Савченко", Волконського не можна повторно арештувати у справі "Еліта-Центру". В СІЗО відсидів вісім років - більшу частину присудженого 15-річного терміну. Формально - він вільний, хоч і в розшуку", - зазначає адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три найбільші будівельні афери за 25 років

15 лютого цьогоріч працівники столичної прокуратури затримали Волконського при спробі здійснити чергову аферу.

Виконавчого директора "Еліта-Центру" Олега Шестака досі не знайшли. Його вважають співорганізатором афери. Генерального директора "Еліти" Ігоря Циганка 2009-го засудили до 8 років в'язниці. 2011-го 5 років дали Андрієві Терентьєву, колишньому директору із продажу компанії.

Зараз ви читаєте новину «Рекордну заставу запросив суд за звільнення організатора будівельної афери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі