понеділок, 11 червня 2007 19:47

Рекордний хабар отримав київський податківець

Сьогодні суддя Солом"янського райсуду Києва Ада Педенко винесла рішення про попередній арешт на три місяці працівника податкової міліції Київщини Олександра Біляєва. Працівники Головного управління з боротьби із організованою злочинністю звинуватили Біляєва у вимаганні й отриманні хабара в сумі 70 тисяч доларів. Це найбільший хабар за всю історію роботи податківців.

Біляєв працював старшим уповноваженим відділу з боротьби з легалізацією доходів, що отримані злочинним шляхом. Ще на початку року убозівці отримали інформацію про те, що Біляєв покриває діяльність конвертаційних центрів. Податківець під час власного розслідування з"ясував, що директор одного з ТОВ (товариство з обмеженою відповідальністю) ухиляється від сплати податків і порушив проти посадовця кримінальну справу. За закриття справи вимагав хабар у розмірі 70 тисяч доларів.

За словами прес-секретаря ГУБОЗу Олени Мельник 1 червня пообіді підозрюваного затримали у момент отримання хабара у власному автомобілі. Хабар передавався у Солом"янському районі Києва. У підозрюваного убозівці та бійці спецпідрозділу "Сокіл" знайшли пакет із міченими доларами США, на кожному з яких був надпис "хабар", нанесений флуоресцентною фарбою.

За оперативною інформацією за останні півроку Біляєв отримав хабарів на 250 тисяч доларів.

За півтора тижні доки Солом"янським судом Києва розглядалась ця справа у ній помінялись четверо адвокатів та двоє суддів.

"Газета по-українськи"

Олена ТАЛАЄВА
Зараз ви читаєте новину «Рекордний хабар отримав київський податківець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі