четвер, 17 березня 2022 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти несуть втрати, перегруповуються і хочуть блокувати столицю - Міноборони

Рашисти несуть втрати, перегруповуються і хочуть блокувати столицю - Міноборони
Знищений танк російських терористів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські терористичні війська продовжують спроби наступальної операції проти України.

Про це на брифінгу у четвер сказав речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє Gazeta.ua.

"Ворог намагається вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, однак успіху не досяг.

Противник чинить спроби блокувати населені пункти на північ від столиці.

Російські окупаційні війська не відмовляються від нанесення ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної інфраструктури у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, також у низці інших областей, де активні бойові дії не ведуться", - повідомив речник.

На волинському напрямку російські війська використовують територію Білорусі - з метою завдання ударів по Україні і для логістичного забезпечення підрозділів ворога на поліському напрямку.

"Ймовірність участі окремих підрозділів збройних сил Білорусі у бойових діях на боці РФ усе ще зберігається", - сказав Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Київ на на надійному замку, ворог не пройде" - командувач Сухопутних військ

На поліському напрямку успіху окупанти не мають і несуть втрати в живій силі і техніці. Ворог намагається перегрупувати війська.

На сіверському напрямку активних наступальних дій за минулу добу російські банди не проводили. Однак продовжують підготовку для відновлення наступу і подальшого блокування Києва з північно-східного напрямку.

"Противник веде хаотичні обстріли позицій ЗСУ і намагається вести розвідку", - сказали в Міноборони.

На слобожанському напрямку окупанти намагалися наступати, успіху не мали. Противник посилює угруповання за рахунок додаткових підрозділів першої танкової бригади і берегових частин Балтійського флоту.

На донецькому і таврійському напрямках ворог в районі Рубіжного намагався закріпитися на західних і північно-західних околицях міста, просуватися до південно-західної частини.

На попаснянському і волноваському напрямках були невдалі штурмові дії противника в районі Верхньоторецького і Мар'їнки. Зазнавши втрат і відступивши, ворог перегруповується і поповнює запаси.

На Маріупольському напрямку ворог продовжує штурм міста. На запорізькому активних наступальних дій з боку окупантів не було.

На південнобузькому противник проводив розвідку і здійснював інженерне обладнання займаних позицій. Російські окупанти намагалися проводити наступальні дії на криворізькому напрямку, проте загального успіху не мали.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 17 березня становлять понад 14 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти несуть втрати, перегруповуються і хочуть блокувати столицю - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі