неділя, 03 квітня 2022 22:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетні удари по Одесі: окупанти пошкодили нафтопереробний завод

Ракетні удари по Одесі: окупанти пошкодили нафтопереробний завод
СБУ затримала осіб, які фіксували місця влучення ракет. Фото: "Варта 1"

Російські війська ракетними ударами пошкодили Одеський нафтопереробний завод та нафтосховище. Про це повідомив начальник військової адміністрації Одеської області Максим Марченко.

"Вранці противник завдав ракетного удару по Одесі. Пошкоджено нафтосховище та нафтопереробний завод. Постраждалих немає", – сказав Марченко.

Масштабів пошкоджень та інших подробиць про наслідки нальоту він не повідомив. Водночас зазначив, що СБУ затримала осіб, які фіксували місця влучення ракет.

"Нами були виявлені факти, коли певні особи фіксували місця влучення ракет. Вони вже затримані СБУ і понесуть відповідне покарання", – наголосив Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У банках немає грошей, магазини порожні, гуманітарку блокують" – як виживає окупована громада в Запорізькій області

Він також зазначив, що українським захисникам відомо про підготовку росіянами вторгнення з території Придністров'я, але назвав його малоймовірним найближчим часом.

"Ми розуміємо, що ці дії спрямовані на сковування українських військ в Одеській області, що завадити нашим наступальним діям на інших напрямках. Напруга залишається, але найближчим часом загроза вторгнення з цього напрямку є малоймовірною", – заявив голова Одеської ОВА.

"Наші сили оборони контролюють ситуацію в області", – наголосив він.

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального телеефіру UAразом у неділю ввечері на питання про те, яка критична інфраструктура Одеси постраждала внаслідок ранкового обстрілу, сказав, що "ворог має наміри знищувати наші нафтопереробні заводи, і Одеси це так само стосувалося".

Окупанти атакують нафтопереробні заводи та склади з паливом. Зокрема, 2 квітня окупанти масово обстріляли Кременчуцький нафтопереробний завод на Полтавщині й навколишні склади паливно-мастильних матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Ракетні удари по Одесі: окупанти пошкодили нафтопереробний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі