пʼятниця, 07 листопада 2014 17:43

Работоргівці переправляли людей до РФ, де їх чекали бараки з надписами "Ласкаво просимо в пекло"
6

Умови життя "заробітчан"
Фото: mvs.gov.ua
Умови життя "заробітчан"
Умови життя "заробітчан"
Умови життя "заробітчан"
Умови життя "заробітчан"

Співробітники МВС викрили злочинну групу, яка займалася работоргівлею на Тернопільщині.

Про це інформує прес-служба ГУБОЗ МВС України.

"На Тернопільщині працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили злочинну групу, учасники якої декілька років переправляли наших громадян до Росії, де вони ставали трудовими рабами", - повідомляють у МВС.

Троє українців і двоє громадян РФ знаходили безробітних і самотніх жителів Тернопільської та Закарпатської областей, обіцяли їм заробітки в тисячу доларів США на місяць, пансіонатні умови проживання з триразовим харчуванням, а також безоплатний проїзд до пункту призначення і назад.

Людей доставляли до Краснодарського краю, де у них одразу відбиралися паспорти та телефони. Потерпілих там чекали бараки з надписами "Ласкаво просимо в пекло".

"Потерпілі працювали кожного дня з 5 ранку до 9 вечора в теплицях, де температура сягала 45 градусів спеки. Проживали трудові раби у бараках в нелюдських умовах, їх практично не годували, а про обіцяну зарплатню годі й говорити. Сміливців, які намагалися втекти, ловили, а потім жорстоко лупцювали", - розповіли у відомстві.

Злочинна група переправила до РФ близько 70 громадян України. Серед потерпілих були навіть неповнолітня дівчина та вагітна жінка.

Затримали спільників співробітники тернопільського УБОЗ вночі 5 листопада при спробі перевезти через кордон 17 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Работоргівці переправляли людей до РФ, де їх чекали бараки з надписами "Ласкаво просимо в пекло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі