середа, 21 березня 2007 09:06

"Комерсант": Візит Ющенка до Москви відмінив Путін

Президент України Віктор Ющенко висловив співчуття російському лідерові Володимиру Путіну з приводу загибелі людей в катастрофах уСамарі, Кемеровській області та Краснодарському краю, а також у зв"язку з цим запропонував перенести свій візит на квітень.

Проте, як пише газета "Комерсант", візит українського президента було відмінено ще раніше, причому за вимогою Москви.

За повідомленнями газети, адміністрація Ющенка наполягала на тому, щоб його перебування в Москві було максимально наповнене зустрічами на вищому рівні. В той же час єдиним важливим документом, який планується прийняти в ході візиту Ющенка є план дій "Росія –Україна на 2007-2008 роки". При цьому українська сторона наполягла на тому, щоб цей документ був підписаний на рівні міністрів закордонних справ.

Очевидно, пише "Коммерсант", що з українського боку його повинен був завізувати в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко, кандидатуру якого вчора знову відхилила Верховна рада. В цьому випадку Москва побічно б виступила на підтримку протегованого Віктором Ющенка кандидата на посаду глави МЗС. Ця обставина, як пише газета, викликала у Кремля підозру, що приїзд до Москви президентові України потрібний в першу чергу з внутрішньополітичних міркуваннях.

В понеділок, за інформацією з оточення Ющенка, до його адміністрації подзвонили з Кремля і запропонували відкласти намічений на середу візит. Цього не чекали в Секретаріаті президента. Туди викликали посла Росії в Україні Віктора Чорномирдіна. На зустрічі Чорномирдіна з Ющенком, було домовлено відкласти рішення про терміни візиту президента України в Москву до його телефонної розмови з Володимиром Путіним у вівторок. Телефонна розмова двох президентів відбулася, і візит до Москви Ющенко таки відклав.



За матеріалам: Lenta.ru, "Коммерсант"

Зараз ви читаєте новину «"Комерсант": Візит Ющенка до Москви відмінив Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі