понеділок, 28 лютого 2022 07:52

Спецтема: Війна Росії проти України

П'ята доба російського вторгнення: ворог зазнає колосальних втрат

П'ята доба російського вторгнення: ворог зазнає колосальних втрат
Артилерійським вогнем тільки однієї з українських бригад знищено понад п'ять колон ворожої техніки та живої сили противника. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російські окупанти знизили темпи наступу, але все ще продовжують спроби розвинути успіх на окремих напрямках у наступальній операції проти України.

Під час повітряно-наступальної операції противник атакував військові й цивільні аеродроми, пункти управління військами (силами), об'єкти системи ППО, важливі критичні об'єкти інфраструктури, населені пункти й підрозділи в районах оборони, повідомили в Генштабі ЗСУ.

"В порушення норм Міжнародного гуманітарного права, окупанти підступно завдали ракетного удару в житлові будинки в містах Житомир і Чернігів. Водночас усі спроби російських загарбників щодо досягнення мети воєнної операції зазнали невдачі", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракета з Білорусі знову прилетіла в Україну

Успішно відбивають атаки батальйонно-тактичних груп ще на підступах, змушуючи ворога відмовлятися від наступу. Станом на сьогодні, 28 лютого, артилерійським вогнем тільки одна з українських бригад знищила понад п'ять колон ворожої техніки та живої сили противника.

"Противник деморалізований та зазнає великих втрат. Зафіксовані часті випадки дезертирства й непокори. Ворог зрозумів, що пропаганда й реальність відрізняються. Окупанти нас бояться", - додали в Генштабі.

Захисники України й далі тримають стійку оборону.

Російські війська продовжують намагатися прорвати оборону Києва. Та зараз ситуація в місті контролюють українські військові.

Усі пересування сил противника під контролем і рішення ухвалювали вчасно.

Зараз ви читаєте новину «П'ята доба російського вторгнення: ворог зазнає колосальних втрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі