середа, 16 березня 2022 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінські війська намагались захопити ще одну українську АЕС

Путінські війська намагались захопити ще одну українську АЕС
Після Запорізької АЕС військові Путіна намагались захопити ще Південноукраїнську станцію. Фото: Google Maps

Після того, як російські війська захопили атомну електростанцію в Енергодарі (ЗАЕС), окупанти спробували прорватись на Південноукраїнську АЕС. Атака провалилась. Збройним силам України вдалось зупинити ворога у Вознесенську (за 35 км від станції).

Про це в інтерв'ю видання "НВ" повідомив виконувач обов'язків голови "Енергоатому" Петро Котін.

"Була дуже велика загроза. Туди намагалися прорватися російські окупанти, але їх відкинули, у Вознесенську їх зупинили. Там підірвали два мости, щоб вони не пройшли. І наші військові взяли бій і відкинули за Миколаїв. У них (росіян — ред.) нічого не вийшло. Але вони справді намагалися одразу після ЗАЕС (захоплена в ніч на 4 березня - ред.) взяти Южноукраїнськ", — повідомив Котін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи використовують Запорізьку АЕС як військову базу

За його словами, окупанти можуть повернутися для захоплення ЗАЕС, коли українські військові відіб'ють станцію.

"Нам потрібно бути готовими заздалегідь виконувати всі ті заходи, як на Південноукраїнській АЕС. Там врахували досвід та зупинили російських терористів. Цього не змогли зробити на ЗАЕС — вони підійшли надто близько. Ми до останнього не вірили, що вони підуть на Запорізьку АЕС, доки вони не підійшли та не почали її обстрілювати. Але ми все повернемо", — додав Котін.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Путінські війська намагались захопити ще одну українську АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі