неділя, 10 липня 2022 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінська армія калічить українських дітей: оновили дані

Путінська армія калічить українських дітей: оновили дані
Понад 995 українських дітей постраждали внаслідок російської агресії. Фото: ДСНС

Понад 995 українських дітей постраждали внаслідок російської агресії. Станом на ранок 10 липня офіційні дані щодо загиблих дітей не змінилися – 347 жертв.

Однак зросла кількість поранених – понад 648, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора.

Ці цифри не остаточні, триває робота з їхнього встановлення в місцях, де ведуться активні бойові дії, на тимчасово окупованих і звільнених територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти погрожують викраденням дітей, щоб "навчати за російською програмою"

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 348, Харківській – 187, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївській – 53, Херсонській – 52 та Запорізькій – 31.

"9 липня внаслідок чергового обстрілу військами РФ житлових будинків в центральній частині міста Харків отримала поранення 12-річна дівчинка", – додала пресслужба.

Через бомбардування та обстріли російськими окупантами пошкоджено 2116 закладів освіти. З них 216 – зруйновано повністю.

Уряд визначив тривалість навчального року під час дії воєнного стану. Навчальний рік почнеться 1 вересня, а закінчиться 30 червня 2023 року.

Головам місцевих військових адміністрацій і керівникам навчальних закладів доручили організувати початок навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

Міністерство освіти та науки рекомендує навчання по змінах у разі нестачі в шкільних укриттях місць для всіх учасників освітнього процесу. Крім того, низку предметів радять перевести в онлайн-формат.

Зараз ви читаєте новину «Путінська армія калічить українських дітей: оновили дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі