середа, 23 травня 2007 12:02

Путін їде до Австрії у супроводі трьох скандалів

Президент Росії Володимир Путін з дружиною 22-23 травня вирушає сьогодні з офіційними візитами до Австрії та Люксембурга. Поїздка триватиме два дні, але буде насиченою за кількістю заходів.

Разом з тим, офіційний візит Володимира Путіна в цю країну починається в атмосфері скандалів.

Напередодні візиту Путіна у Відні був затриманий данський карикатурист Ян Егесборг, що намагався розвісити в центрі міста плакат, на якому президент Росії був поміщений посеред мішені. Текст на плакаті містив питання, чи причетний Путін до вбивств журналістів.

У Володимира Путіна у Відні також можуть поцікавитися про виведення за кордон деякими чиновниками його адміністрації великих сум грошей через банки Австрії, серед яких Raiffeisen Bank. Рахунок нібито йде на мільярди доларів. Поліція Австрії вже готова порушити кримінальну справу й розслідувати корупційний скандал, в якому замішані сановники Кремля.

Не відомо, чи відповість Володимир Путін на ці питання західних журналістів. Адже нещодавно президент Росії відмовився дати заплановане інтерв"ю австрійському телеканалу ORF. Причиною відмови стали критичні матеріали про Путина, показані в ефірі телеканалу.

(За матеріалами NEWSru).

Зараз ви читаєте новину «Путін їде до Австрії у супроводі трьох скандалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі