неділя, 02 жовтня 2022 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін відмовляється від оборони на Луганщині – ISW

Російський диктатор Володимир Путін, імовірно, більше зацікавлений у тому, щоб утримати окупаційний режим на території Запорізької та Херсонської областей.

Він відмовляється укріплювати позиції росіян на Луганщині. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) станом на вечір 1 жовтня.

"Поразка під Лиманом свідчить про те, що президент Росії Путін зменшує пріоритетність захисту Луганської області на користь утримання окупованих територій на півдні України", – ідеться в повідомленні.

Автор: understandingwar.org
  Президент РФ Володимир Путін відмовляється укріплювати позиції росіян на Луганщині
Президент РФ Володимир Путін відмовляється укріплювати позиції росіян на Луганщині

Українські й російські джерела вказують, що російські окупанти продовжували зміцнювати позиції в Херсонській і Запорізькій областях. І це попри нещодавній крах Харківсько-Ізюмського фронту й оточення сил РФ у районі Лиману Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Лиману: Гайдай висловив припущення, куди далі можуть піти ЗСУ

Аналітики зазначили, що рішення не зміцнювати вразливі лінії фронту в Куп'янську або Лимані майже напевно ухвалив Путін, а не військове командування. І це свідчить про те, що Путін дбає про утримання стратегічно важливих ділянок Херсонської та Запорізької областей значно більше, ніж про Луганщину.

 

Через критику й поразки на полі бою Кремль може готуватися до перестановки в міноборони РФ.

Збройні сили України увійшли в Лиман, повідомив сьогодні речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

ЗСУ оточили російське угруповання в районі Лимана. Поблизу міста звільнили п'ять населених пунктів – Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве й Ставки.

Більшість російських окупантів, які перебували в місті, здалися в полон або "передислокувалися" в мішки для трупів, розповіло Міністерство оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Путін відмовляється від оборони на Луганщині – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі