вівторок, 27 грудня 2022 19:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін підписав указ у відповідь на нафтові санкції: що вигадав

Путін підписав указ у відповідь на нафтові санкції: що вигадав
Російський диктатор Володимир Путін придумав відповідь на нафтові санкції. Фото: Getty Images

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ про запобіжні заходи у відповідь на запровадження стелі цін на російську нафту.

Згідно з документом, РФ припиняє постачання нафти країнам, які приєдналися до цінового ембарго. Відповідний указ опублікований на сайті інтернет-порталу правової інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ висміяла Путіна з його перснями

Зазначено, заборона на постачання нафти по стелі цін набуває чинності з 1 лютого 2023 року і діє до 1 липня. Указ також передбачає заборону постачання нафтопродуктів, але відповідну дату має визначити уряд.

Водночас, із заборони можуть бути винятки. Для цього потрібне спеціальне рішення Путіна.

У понеділок, 5 грудня, офіційно набрало чинності рішення про ембарго на постачання російської нафти у країни Європейського Союзу. Із цього дня почала працювати гранична ціна на російську сировину, яку запровадили країни Євросоюзу, G7 та Австралія.

Москва не має наміру визнавати західну граничну ціну на нафту. Речник президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що "стеля ціни" на російську нафту не позначиться на фінансуванні та ході війни.

Зараз ви читаєте новину «Путін підписав указ у відповідь на нафтові санкції: що вигадав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі