середа, 10 травня 2023 14:35

Путін підписав провокаційний указ щодо Грузії. Там відреагували

Путін підписав провокаційний указ щодо Грузії. Там відреагували
Російський диктатор Володимир Путін скасував візи для громадян Грузії. Фото: slovoidilo.ua

Російський президент Володимир Путін підписав указ, яким скасував візовий режим для громадян Грузії.

Візи перестануть діяти 15 травня, повідомляють російські ЗМІ.

Указом передбачено, що для в'їзду до РФ громадянам Грузії потрібен буде лише документ, що засвідчує особу. Тобто паспорт громадянина Грузії, дипломатичний чи службовий паспорт, а також паспорти моряків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таблички на дверях ресторанів забороняють фанатам Путіна займати столики

Для в'їзду в Росію для роботи або навчання на термін більше трьох місяців віза, як і раніше, буде потрібна. Окрім того, Путін скасував заборону для російських авіакомпаній на польоти до Грузії.

Тим часом у Грузії це назвали провокацією. На указ російського диктатора у Twitter відреагувала президентка країни Саломе Зурабішвілі.

"Чергова російська провокація! Відновлення прямого авіасполучення та скасування візового режиму з Грузією є неприпустимим, поки Росія продовжує агресію проти України та окуповує нашу територію!" ‒ наголосила Зурабішвілі.

У квітні столицею Грузії Тбілісі прокотилися проєвропейські протести опозиційних сил. Люди, зорганізовані прозахідним "Єдиним національним рухом", зібрались перед парламентом країни.

У березні президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі "говорить однією мовою з Москвою".

Зараз ви читаєте новину «Путін підписав провокаційний указ щодо Грузії. Там відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі