неділя, 16 жовтня 2022 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не довіряє своїм генералам ‒ Годжес

Путін не довіряє своїм генералам ‒ Годжес
Колишній командувач Сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес каже, що Володимир Путін не довіряє своїм генералам. Фото: mediavektor.org

Між генштабом РФ і російським диктатором Володимиром Путіним немає довіри.

Це може спричинити "вибух" в Росії, сказав в ефірі одного з українських телеканалів колишній командувач Сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес, передає Gazeta.ua.

Він звернув увагу на призначення нового командувача російських військ в Україні. За словами Годжеса, Сергій Суровікін дуже лояльний до Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через "могилізацію" Путіна почалося протистояння у Кремлі – американський генерал

"Він має репутацію брутального і корумпованого. Чи хтось буде здивованим, що Кремль обере корумпованого злочинця і вбивцю на посаду нового командувача? Це ж було прогнозовано. Тим паче, що він ще й дуже лояльний, а це зараз є найважливішою якістю для призначення на посаду. Путін стурбований тим, що його генерали не підтримують його так, як підтримували раніше", ‒ сказав Годжес.

Нині неважливо хто стане новим командувачем в Росії. Адже новий керівник не зможе виправити проблеми російської армії.

"Корупція, відсутність координації між повітряними силами, сухопутними військами та флотом, провалена логістична система. Все це такий жах, що неважливо, хто б не став командувачем. Він не зможе цього подолати. Тож яка відмінність нового командувача? Думаю він продовжить той чи інший тип брутальної тактики й чим скоріше вони зазнають поразки, тим краще", ‒ заявив генерал.

Успіхи Збройних сил України на фронті, зокрема, вдалі контрнаступальні операції, призвели до появи на Заході надії на те, що війна в Україні може бути завершена до Різдва. Українські війська до кінця грудня цілком можуть вибити російських окупантів із захоплених ними після 24 лютого територій, а також з території Донбасу, пише британське видання The Times з посиланням на джерело в британському уряді.

Якщо Путін справді має намір застосувати ядерну зброю, для Росії такий його крок стане "нищівним прорахунком", заявив колишній командувач військ Сполучених Штатів Америки у Європі генерал Бен Годжес.

Зараз ви читаєте новину «Путін не довіряє своїм генералам ‒ Годжес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі