середа, 22 серпня 2018 15:13

"Прошу вибачення" - Геращенко звернувся до екс-підозрюваного у нападі на Гандзюк

"Прошу вибачення" - Геращенко звернувся до екс-підозрюваного у нападі на Гандзюк
Народний депутат Антон Геращенко визнав, що затримання Миколи Новікова за підозрою у нападі на радника Херсонського мера Катерину Гандзюк було помилкою. Фото - Уніан

Народний депутат Антон Геращенко визнав, що затримання Миколи Новікова за підозрою у нападі на радника Херсонського мера Катерину Гандзюк було помилкою.

Попросив вибачення від себе та вважає, що всі причетні мають за це відповісти, написав у Facebook.

"Поліція й прокуратура теж помиляється. З підозрюваного раніше у справі про напад на Катерину Гандзюк Миколи Новікова знято підозри. Сьогодні його звільнено зі слідчого ізолятора. Жалкую, що співробітники поліції й прокуратури поквапилися із затриманням і звинуваченням без належних підстав", - зазначив він.

Крім того, Геращенко підкреслив, що Микола Новіков має повне право отримати матеріальну компенсацію за час, проведений у СІЗО. У поліції й прокуратурі будуть проведені службові розслідування щодо тих співробітників, чиї дії призвели до затримання невинного громадянина.

"Прошу вибачення перед Миколою Новіковим. Я проти того, щоб невинний притягувався до відповідальності без належних на те підстав", - заявив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювані розповіли про організацію нападу на Гандзюк

Депутат пообіцяв направити депутатські запити з цього питання генеральному прокуророві Юрієві Луценку й начальникові Національної поліції Сергію Князєву.

"Проконтролюю, щоб вони були розглянуті по суті, а винні притягнуті до відповідальності", - написав Геращенко.

З підозрюваного в нападі на Гандзюк Миколи Новікова знято підозри. 22 серпня його звільнили з-під варти, а справу проти нього закрили. За підозрою у нападі затримали 5 чоловіків, частина з них – АТОвці.

Зараз ви читаєте новину «"Прошу вибачення" - Геращенко звернувся до екс-підозрюваного у нападі на Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі