четвер, 28 січня 2016 17:10

Прокуратура назвала винних у ДТП, у якій загинули 13 нацгвардійців

Автор: hromadske.tv
 

Двох військовослужбовців Національної гвардії України визнали виннимии у жахливій ДТП, яка сталася 5 січня 2015 року на Донеччині.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Проведено понад 300 слідчих дій, 67 судових експертиз, у тому числі автотехнічні, транспортно-трасологічні, товарознавчі, судово-медичні та інші.

Зібраними у провадженні доказами повною мірою встановлена обопільна вина у порушенні Правил дорожнього руху (п.п. 13.1 та 13.3) двох водіїв-військовослужбовців Національної гвардії України, якими, за наявності технічної можливості, не було дотримано безпечного інтервалу при роз'їзді автомобілів на трасі.

За клопотанням прокурора одному з підозрюваних судом визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 млн 300 тис. грн, іншому – у вигляді застави в розмірі 60 тис. 900 грн, яку внесено", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 січня минулого року біля села Міньківка в Донецькій області зіткнулися військові "КРаЗи" та автобус "Богдан". Внаслідок ДТП загинули 13 військовослужбовців Національної гвардії, які їхали на ротацію, ще 20 отримали травми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ показали відео з місця страшної ДТП у зоні АТО

За інформацією ГПУ, пошкодження військового майна оцінили майже в мільйон гривень.

Обвинувальний акт стосовно винних військовослужбовців спрямовано до Артемівського міськрайонного суду Донецької області. Підготовче судове засідання призначено на 28 січня 2016 року.

Дивіться також фото з місця жахливої аварії на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура назвала винних у ДТП, у якій загинули 13 нацгвардійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі