четвер, 17 серпня 2023 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Просування українських військ на півдні та ситуація біля Бахмута: показали нові карти бойових дій
6

Українські війська продовжують контрнаступ на Бахмутському, Бердянському і Мелітопольському напрямках.

Сили оборони України просунулися на північний схід від Роботиного, що за 10 км на південь від Оріхова. Ймовірно, ЗСУ також досягли успіхів у прилеглих районах. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Український Генштаб 16 серпня підтвердив звільнення Урожайного, що за стало 9 км на південь від Великої Новосілки на межі Запорізької та Донецької областей. У міноборони РФ також заявили, що російські підрозділи в цьому районі відходять.

Автор: understandingwar.org
  ЗСУ звільнили від загарбників Урожайне
ЗСУ звільнили від загарбників Урожайне

Бойові дії у Луганській та Харківській областях

Війська РФ 16 серпня вели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове, однак не зробили жодного підтвердженого просування. У Росії заявляють про наступ в районі Синьківки з півночі. Однак ISW не знайшов візуального підтвердження цих повідомлень.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Луганській та харківській областях
Ситуація у Луганській та харківській областях

За даними українського Генштабу, російські війська вели безуспішні наступальні дії на південний схід від Вільшани, поблизу Синьківки та на схід від Петропавлівки.

15 серпня один з російських мілблогерів заявив, що позиційні бої тривають біля Кармазинівки. А в міноборони РФ повідомили, що 16 серпня українські сили провели нібито невдалі наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Російське відомство також стверджувало, що війська РФ відбили українські атаки поблизу Вільшани, Синківки, урочища Маньківка, Стельмахівки, Новоселівського та Кузьминого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза висока – ЗСУ попереджають про небезпеку

Бойові дії у Донецькій області

Російські війська продовжили атаки поблизу Бахмута, але не зробили жодних підтверджених просувань. У Генштабі України повідомили, що війська РФ вели безуспішні наступальні дії поблизу Богданівки, що за 8 км на північний захід від Бахмута. Водночас ISW не знайшов візуального підтвердження щодо контратак росіян на цьому напрямку.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії в районі Бахмута
Бойові дії в районі Бахмута

Українські сили продовжували відбивати наступ росіян біля Авдіївки, Мар'їнки та Красногорівки. ЗСУ також продовжували наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк 16 серпня, але не робили жодних заяв або підтверджень просування.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Міноборони РФ стверджувало, що підрозділи Південного угруповання військ Росії відбили п'ять українських атак поблизу Красногорівки та Невельського у Донецькій області.

За даними українського Генштабу, російські війська провели безуспішні наступальні операції на південь від Авдіївки. Водночас російські мілблогери стверджували, що війська РФ провели невдалі атаки в Мар'їнці та на околицях Красногорівки.

Бойові дії на півдні України

Українські війська 16 серпня звільнили село Урожайне Донецької області та продовжили контрнаступальні дії вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Запорізькій області
Карта бойових дій у Запорізькій області

Російські війська провели обмежені безуспішні контратаки у прикордонній зоні Запорізької та Донецької областей. Український Генштаб повідомив, що російські війська провели безуспішні контратаки поблизу Урожайного. А російський агрегатор новин стверджував, що російські війська провели штурми поблизу Старомайорського 15 серпня і що бої тривали в цьому районі до ранку 16 серпня.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Херсонській та Миколаївській областях
Ситуація у Херсонській та Миколаївській областях

За даними російських джерел, війська РФ відтіснили українські сили з обмежених позицій на східному березі Дніпра у Херсонській області. Російський мілблогер заявив 15 серпня, що російські війська успішно контратакували українські сили, які встановили позиції на захід від Козачих Лагерів і що українські сили більше не присутні в цьому районі.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 20 бойових зіткнень, повідомив уранці 17 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Просування українських військ на півдні та ситуація біля Бахмута: показали нові карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі