субота, 11 січня 2020 09:42

Про що востаннє говорили пілоти збитого літака МАУ

Про що востаннє говорили пілоти збитого літака МАУ
Пілоти повідомляли, що на борту все в порядку. Фото: REUTERS

Останні слова пілотів українського авіалайнера МАУ були про штатну ситуацію на борту до катастрофи.

"На даний момент у нас є доступ до записів диспетчерів з вежі управління, яка підтримувала зв'язок з нашим екіпажем до того, як щось трапилося з літаком. Остання із записаних розмов була мирною. Пілоти повідомляли, що на борту все в порядку",- каже глава МЗС України Вадим Пристайко в інтерв'ю канадській телевізійній мережі CTV.

Аналогічну заяву Пристайко зробив ввечері 10 січня на брифінгу в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на зізнання Ірану у загибелі лайнера МАУ

"У нас є точна оцінка часу, коли був останній зв'язок наших пілотів з диспетчерами іранської вежі управління. До моменту останнього завершення переговорів під час польоту ситуація була штатна, про що пілот повідомив вежі", - говорив Пристайко.

Обидві заяви зробив до того, як Іран визнав, що літак збили його ракетою.

Причиною катастрофи лайнера Boeing 737-800 Міжнародних авіаліній України став людський фактор, повідомив генштаб збройних сил Ірану.

"Український літак, який зазнав катастрофи раніше на цьому тижні поблизу Тегерана, слідував занадто близько до чутливого військового об'єкту і був збитий. Причиною є людський фактор", - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Про що востаннє говорили пілоти збитого літака МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі