четвер, 03 листопада 2011 09:36

Прикарпатські браконьєри підстрелили єгера

Прикарпатські браконьєри підстрелили єгера

У Івано-Франківській області працівники міліції упродовж доби затримали двох осіб, які стріляли у єгера.

Як повідомив керівник ЦГЗ обласної міліції Василь Гультайчук, інцидент стався пізно увечері у лісовому масиві на території мисливського угіддя у Тисменицькому районі.

Під час планового рейду 41-річний єгер районної громадської організації Українського товариства мисливців та рибалок разом з іншим членом УТМР в мисливському угідді зустріли двох осіб з мисливською зброєю та ліхтарем , які здійснювали незаконне полювання. Чоловіки стріляли по зайцям, хоча полювання на них розпочинається лише 6 листопада.

Єгер з напарником відрекомендувалися і зажадали припинити браконьєрські дії. Натомість незнайомі особи агресивно відреагували на вимоги членів рейдової групи. Під час конфліктної ситуації один з правопорушників вистрелив у єгера, після чого обидва зловмисники втекли з місця події.

Уже на світанку одного з них було затримано. 45-річний мешканець Тисменицького району визнав свою причетність до інциденту, однак зізнався, що стріляв не він.

Іншого зловмисника, а ним був 52-річний житель Івано-Франківська, міліціонери затримали надвечір тієї ж доби.

Затримані притягуються до кримінальної відповідальності за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 статті 350 (Погроза вбивством, заподіяння тілесних ушкоджень службовій особі, яка виконує громадський обов'язок) і ч.2 статті 15 Кримінального кодексу України (Замах на вчинення злочину, у даному разі – замах на навмисне вбивство).

Чоловікові, котрий зробив прицільний постріл в єгера, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років.

Тим часом лікарі надали необхідну допомогу пацієнтові, якого було доставлено в лікарню з вогнепальним пораненням в ділянці грудей. У єгера попало 18 дробинок, половину з них лікарі витягли. Кажуть, чоловіка врятували комбінезон, зимовий светр і товста куртка.

Життю 41-річного єгера загрози немає.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатські браконьєри підстрелили єгера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі