субота, 07 січня 2023 20:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент прокоментував уведення санкцій проти артистів РФ

Президент прокоментував уведення санкцій проти артистів РФ
Президент Володимир Зеленський у відеозверненні підбив підсумки 318-го дня війни. Фото: скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні підбив підсумки 318-го дня війни.

Зокрема, глава держави підписав сьогодні укази про введення в дію рішень РНБО – відбулося чергове засідання.

"По-перше, ми затвердили загальний план роботи РНБО в цьому році. Це буде точно не менш потужно, ніж у попередні роки, і головний пріоритет – це убезпечення нашої незалежності, зміцнення нашої здатності оборонятись – усіма кроками, які необхідні, усіма засобами, які спрацюють", – сказав він.

Прокоментував український лідер і запровадження санкцій проти російських та українських артистів, які підтримують збройну агресію РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичний день – Зеленський звернувся до українців і згадав про лавру

"По-друге, є проміжний підсумок у роботі щодо багатьох громадян Росії та повʼязаних з нею осіб, які виправдовують війну, допомагають її вести чи оспівують державу-терориста. Сьогодні є перший такий санкційний список – будуть наступні рішення щодо санкцій проти таких осіб. Усі, чий голос звучить в унісон із гуркотом російської артилерії, будуть ізольовані від цивілізованого світу", – пообіцяв президент.

Звернув увагу глава держави і на порушення "режиму припинення вогню", яке нібито запровадив російський диктатор Володимир Путін.

"Світ сьогодні вкотре зміг переконатися, наскільки брехливі будь-які слова будь-якого рівня, які звучать із Москви. Вони щось там казали про нібито припинення вогню... Але реальність – це російські снаряди, які знову били по Бахмуту та інших українських позиціях", – сказав він.

За словами Зеленського, тільки вигнання російських окупантів з української землі та ліквідація будь-яких можливостей Росії тиснути на Україну та всю Європу означатиме відновлення тиші, безпеки й миру.

"Заради цього працюємо ми, саме на це спрямована допомога наших партнерів, саме таку мету зараз має весь цивілізований світ", – підкреслив Володимир Зеленський.

У суботу, 7 січня, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо російських артистів.

Cанкції запроваджені проти 119 російських та українських культурних діячів та селебріті, які підтримали війну. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Санкції передбачають блокування активів, позбавлення державних нагород та багато іншого.

Зараз ви читаєте новину «Президент прокоментував уведення санкцій проти артистів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі