вівторок, 11 червня 2019 11:40

Пожежа в Одеській психлікарні: розповіли про стан потерпілих

Пожежа в Одеській психлікарні: розповіли про стан потерпілих
10 червня в психіатричній лікарні в Одесі спалахнула пожежа в одному з відділень. Загинули 6 осіб. Фото - УСІ

2 жінки, які постраждали в результаті нічної пожежі в Одеській психіатричній лікарні, знаходяться в реанімації. Обом близько 70 років.

Одна з постраждалих отруїлася чадним газом, у другої опік дихальних шляхів. Стан обох стабільний, повідомив головний лікар Київської міської клінічної лікарні №11 Микола Турчин, передає Пушкінська.

"Опіки дихальних шляхів проходять дуже складно: зовні у людини все начебто добре, але дихальні шляхи обпалені. Кисень не проникає до легень повноцінно, це призводить до гіпоксії мозку. Основне лікування - киснева барокамера, яка дає можливість насичення киснем крові", - розповів Турчин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ймовірну причину смертельної пожежі в Одеській психлікарні

Тілесних опіків у жінок немає. За словами Турчина, постраждалі отримують всю необхідну терапію безкоштовно. Додав, що вчора до лікарні привезли 4 жінки: двоє з них були в критичному стані , врятувати їх не вдалося.

10 червня в психіатричній лікарні на вулиці Академіка Воробйова, 9 спалахнула пожежа в одному з відділень. У результаті пожежі загинули 6 осіб - 5 пацієнтів і медсестра. 5 людей госпіталізували. Всього у відділенні, де сталася пожежа, було 57 людей, за оновленими даними: 54 пацієнта і 3 співробітника медперсоналу лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в Одеській психлікарні: розповіли про стан потерпілих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі