середа, 10 жовтня 2018 00:54

Повертатися до Ічні небезпечно: на вулицях міни та снаряди

Повертатися до Ічні небезпечно: на вулицях міни та снаряди
Вибухи на складах боєприпасів поблизу міста Ічня почалися 9 жовтня близько четвертої ранку. Фото: Народна Правда

Вибухонебезпечна зона на місці вибухів складу з боєприпасами в Чернігівській області становить 16 км.

"Потенційно небезпечну зону визначено в радіусі 16 км навколо військових складів у смт Дружба. Наразі триває евакуація, ще під'їжджають автобуси. Вже евакуйовано 13 тис. осіб. Оперативний штаб знаходиться в Парафіївці. Тут дислокуються всі сили та засоби. Під'їхали підрозділи піротехніків і мінерів зі столиці, з усієї України. Після локалізації пожеж вони приступають до розмінування територій", – повідомив 112 каналу нардеп Олександр Кодола, який входить до оперативного штабу ліквідації пожежі в Ічні.

Він додав, що евакуйованим людям небезпечно повертатися додому.

"По багатьох населених пунктах, навіть у Ічні, ще снаряди, міни, які можуть вибухнути. Зараз туди не можна повертатися. Не менше доби потрібно для піротехніків, які будуть прочісувати і перевіряти кожну вулицю в кожному населеному пункті на наявність вибухонебезпечних предметів", – розповів Кодола.

Вибухи на складах боєприпасів поблизу міста Ічня почалися 9 жовтня близько четвертої ранку. В районі населеного пункту закрито повітряний простір у радіусі 30 км, припинено рух автомобілів і потягів.

Рятувальники локалізували 35% території пожежі. А до Ічні почали повертатися евакуйовані жителі.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "Недбалість". СБУ розглядає три версії детонації боєприпасів: вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи; порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів; навмисний підпал або підрив з метою приховування нестачі боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Повертатися до Ічні небезпечно: на вулицях міни та снаряди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі