вівторок, 02 квітня 2024 09:26

Потужні вибухи в РФ: Україна вдарила по заводу, де збирали дрони

Потужні вибухи в РФ: Україна вдарила по заводу, де збирали дрони
У російському Татарстані 2 квітня пролунали вибухи. Фото: скріншот

Вранці 2 квітня у російському Татарстані прогриміли вибухи.

Це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони України, повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в спецслужбах.

Ціллю був завод, де збирають ударні дрони Shahed. Він знаходиться за понад 1 тис. км від України.

За даними джерела, внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети Storm Shadow вдарили по окупантах у Севастополі - OSINTtechnical

Російські ЗМІ повідомляють, що безпілотники атакували підприємства у містах Єлабуга та Нижньокамськ у Татарстані. Удар підтвердила місцева влада.

Вибухи там прогриміли близько 5:45 за місцевим часом. У місцевих оперативних службах заявили, що внаслідок атаки постраждали шестеро людей. Стверджують, що серйозних руйнувань немає, хоча на відео видно потужний вибух.

У місцевих пабліках пишуть, що вибухи сталися на території особливої економічної зони "Алабуга" що знаходиться під містом. За попередньою інформацією, постраждав один із заводів та гуртожиток. Очевидці повідомляють про щонайменше два прильоти.

Місцеві Telegram-канали пишуть, що в Єлабузі, зокрема, пошкодження отримав комплекс хостелів, який збудували для співробітників особливої економічної зони та студентів місцевого коледжу "Алабуга Політех" у 2022 році.

У російському Бєлгороді та області ввечері, 26 березня, пролунали вибухи, місцева влада заявила, що збито 18 повітряних цілей.

У деяких селах були посічені вікна, покрівлі, фасади у квартирах, також посічено автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Потужні вибухи в РФ: Україна вдарила по заводу, де збирали дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі