неділя, 26 лютого 2023 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи допоможуть США повернути Україні Крим: Салліван двічі ухилився від відповіді

Чи допоможуть США повернути Україні Крим: Салліван двічі ухилився від відповіді
Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван ухилився від прямої відповіді на питання про підтримку наміру України повернути Крим. Фото: Getty Images

Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван ухилився від прямої відповіді на питання про підтримку наміру України повернути анексований Російською Федерацією Крим.

У день спротиву окупації Криму, 26 лютого, Салліван заявив, що не збирається вдаватися в гіпотетичні питання. Про це повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми повернемо український прапор" ‒ Зеленський зробив заяву у День спротиву окупації Криму

"Що зрештою станеться з Кримом у контексті цієї війни та врегулювання цієї війни – це те, що мають визначити українці за підтримки США. Але я просто не збираюся вдаватися в гіпотетичні питання. Тому що ми сьогодні маємо справу з контрнаступом на сході, на півдні, і нам потрібно дати їм інструменти для боротьби. І ми це робимо", – підкреслив Салліван.

Відповідаючи на пряме запитання, чи допоможуть США повернути Україні Крим, Салліван знову повторив, що зараз найважливіше – це надати Україні інструменти для повернення території на півдні та сході.

"Війна непередбачувана", – додав Салліван.

Партизани встановили український прапор в окупованому Севастополі. Національний стяг з'явився над арками на Графській пристані 24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення Росії.

Збройні сили України можуть звільнити анексований Крим швидше, ніж Донбас. Деокупувати півострів оперативно-тактично можна достатньо швидко при виконанні певних умов. Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Чи допоможуть США повернути Україні Крим: Салліван двічі ухилився від відповіді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі