середа, 17 березня 2021 15:19

Помер 3-річний хлопчик, якого торік врятували від коронавірусу

Помер 3-річний хлопчик, якого торік врятували від коронавірусу
Торік у травні Павлика похрестили. Обряд провели у палаті Могилів-Подільської окружної лікарні. Хрещеними дитини стали друзі матері. Фото: suspilne.media

У реанімації Могилів-Подільської окружної лікарні на Вінниччині помер 3-річний Павло Лутковський із села Борівка Чернівецького району.

Торік медики рятували його від коронавірусу. Знову потрапив до лікарні у важкому стані 13 березня. Про смерть хлопчика у Facebook повідомив нардеп Геннадій Вацак.

"Павлик вже на небесах. Пів години тому дитина померла в лікарні, не опритомнівши", - написав Вацак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики врятували хлопчика з коронавірусом, у якого 20 хв. не билося серце

У Павлика була двобічна пневмонія. Був виснажений, недоглянутий, мав критично низьку вагу і пролежні. Його підключили до апарату штучної вентиляції легень. У нього зупинилося серце внаслідок інтоксикації, розповів Gazeta.ua дитячий анестезіолог Олег Хухлей.

"Хлопчик потрапив до реанімації у вкрай тяжкому стані. У нього діагностували двобічну пневмонію, деструкцію легень, критичний рівень сатурації, правобічний пневмоторакс та накопичення гною. Також у хлопчика була енцефалопатія, він був неконтактний, непритомний. Його загальний стан погіршувався, розвинулася ниркова недостатність. У нього зупинилося серце внаслідок інтоксикації, яка розгорнулася на фоні запалення легень", - каже лікар.

Павлик Лутковський – із багатодітної родини. Коронавірус у нього виявили в березні торік. До Могилів-Подільської окружної лікарні хлопчика привезли без пульсу - у комі. Дитина 12 хв. пробула в стані клінічної смерті. Потім були 12 днів коми на апараті ШВЛ. За його життя 3 тижні боролися медики. Від Covid-19 хлопчик одужав. Та через кисневе голодування мозку мав важкі порушення свідомості.

Зараз ви читаєте новину «Помер 3-річний хлопчик, якого торік врятували від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі