середа, 12 листопада 2014 12:13

Поляки відсвяткували день незалежності бійками з поліцією
9

Фото: IAR/Я.С.

11 листопада вулицями Варшави пройшов альтернативний до "президентського" Марш Незалежності.

Організований середовищем націоналістів та ультраправих, марш зібрав кількадесят тисяч осіб, які цьогоріч йшли під гаслом "Армія патріотів".

Інцидент трапився біля вокзалу Варшава-Повісля, де у бік поліцейських демонстранти кинули кілька пляшок. Учасники маршу підпалювали петарди та скандували гасла:"Роман Дмовський - визволитель Польщі!", "Геть з комуною!".

Крім пляшок, демонстранти кидали в поліцейських камінням, деякі трощили бруківку.

Як заявляли організатори перед початком Маршу Незалежності, саме з огляду на безпеку, цьогоріч трасу ходи змінено.

"Ми хотіли обминути запальні пункти, тому не йдемо біля різних посольств, особливо – Посольства Росії. Теж не будемо проходити через площу Спасителя, де стоїть Веселка (її встановило середовище ЛГБТ). Ми підемо на інший берег Вісли, і підійдемо під будинок, де народився Роман Дмовський", - заявляли раніше польські активісти.

За інформацією місцевого каналу TVN в результаті акції близько 20 осіб поранено, а більш 200 затримано.

Через події у Варшаві поляки поширили у Twiitter хештег #RuskaKurwa, - пише "ТСН"

Ці слова є традиційним мотивом пісень футбольних польських фанатів. Українці підтримали поширення хештегу і почали вітати дружній народ із 96-річницею незалежності. У сервісі мікроблогів розпочався Twitter-шторм. Хештег за кілька годин став дуже популярним і нині перебуває на другій сходинці. Ілюструючи #RuskaKurwa українці у Мережі викладають фото колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої, яку вважають коханкою російською президента та світлини самого російського лідера Володимира Путіна.

Нагадаємо, що минулого року у Варшаві на день незалежності Польщі місцеві підпалили будівлю диппредставництва РФ під вигуки "Руска курва!".

 

Зараз ви читаєте новину «Поляки відсвяткували день незалежності бійками з поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі