пʼятниця, 24 липня 2020 20:04

Поліція знайшла важливого свідка у справі вбивства волонтера

Поліція знайшла важливого свідка у справі вбивства волонтера
Поліція розповіла про хід слідства. Фото: ТСН

Поліція чекає на висновки судово-медичних експертиз стосовно загибелі волонтера Олексія Кучапіна.

"Провадження зареєстровано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Провадження саме за цієї статтею реєструється завжди, коли знаходять тіло людини і якщо є підозра, що смерть настала з якихось негативних обставин. Проте, під час огляду місця загибелі Олексія Кучапіна, фактів, які одразу б вказали на насильницький характер смерті, виявлено не було. Але правоохоронці ретельно перевірять усі можливі версії його загибелі", - сказав "Українській правді" заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Під час огляду квартири правоохоронці на столі виявили передсмертну записку. Обстановка всередині не була порушена, двері без пошкоджень.

Поліція відшукала свідка, з яким спілкувався загиблий перед смертю. Речник МВС Артем Шевченко сказав, що свідок надав важливі покази для слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтера Кучапіна вбили, але поліція хоче закрити справу - друзі загиблого

Квартира не опечатували, а диван зі слідами червоної рідини винесли на смітник. Шевченко заявив, що поліція провела всі необхідні слідчі дії. Опечатувати квартиру не було потреби, і належить вона не померлому.

"Якби це була його квартира, можна було би опечатати. Але це чужа квартира, це іншої людини речі, диван. Всі речові докази вилучені, квартира віддана господарю. Господар вирішує далі, що робити. Він цей диван виніс – це його власність", - сказав він.

В одній із київських квартир знайшли тіло волонтера Олексія Кучапіна, якого розшукували з 16 липня. Правоохоронці призначили судово-медичну експертизу, щоб встановити причини смерті, повідомила пресслужба Київської поліції.

Зараз ви читаєте новину «Поліція знайшла важливого свідка у справі вбивства волонтера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі