четвер, 15 червня 2017 12:55

Поліцейські стали детективами

Поліцейські стали детективами
Реформа МВС триває. І відтепер у 7 регіонах України створено посади поліцейських детективів. Фото - Антикор

У Нацполіціі стартував експеримент зі створення посад поліцейських детективів в 8 регіонах України.

"З 1 червня в 8 регіонах в по 1 відділу поліції перевели на цей експеримент - у Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях", - повідомив очільник Національної поліції України Сергій Князєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ по-новому: як в Україні працюватиме дорожня поліція

В рамках пілотного проекту 85-90% співробітників відділу поліції переводяться в статус слідчого і займаються виключно детективною роботою.

Інші співробітники займаються агентурної роботою, оперативними справами, розшуком і упізнанням трупів. Перші підсумки експерименту будуть підведені в серпні.

Крім того, Князєв повідомив, що для удосконалення роботи правоохоронної системи начальникам Головних управлінь Нацполіціі в областях дозволено міняти розпорядок роботи, формат і маршрути патрульної поліції.

Також патрульним дозволили оформляти електронні протоколи на місці злочину, що позбавило від необхідності викликати слідчу групу в 60-65% випадків.

Експеримент зі створення посад поліцейських детективів проходить у рамках реформи МВС. В перспективі оперативний і слідчий блок зіллються, а нові поліцейські будуть детективами. Також патрульний поліцейський замінить собою і дільничного, і даїшника, і пепеесника, що допоможе оптимізувати витрати.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські стали детективами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі