понеділок, 10 липня 2023 12:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Спіймали комуніста, який очікував "бліцкриг" Путіна

Спіймали комуніста, який очікував "бліцкриг" Путіна
Зрадник просив Володимира Путіна визнати ЛДНР. Фото: СБУ

У Києві викрили колишнього нардепа-комуніста, який підписав звернення до російського президента Володимира Путіна щодо визнання так званої ЛДНР.

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії він був одним з організаторів звернення так званої "міжнародної спілки радянських офіцерів", передає Служба безпеки України.

Судячи з фото, йдеться про Георгія Буйка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" одразу сімох російських агентів

"Крім того, протягом 2017-2019 років колишній нардеп брав активну участь у масових антиукраїнських заходах у Москві та агітував за "приєднання" захопленої частини сходу України до РФ. Також він виступав за офіційне введення на територію нашої держави російських військ", – йдеться у повідомленні.

Після 24 лютого 2022 року він очікував на російський "бліцкриг" і швидку окупацію Києва. Підбурював своїх знайомих допомагати російським окупантам.

Під час обшуків у Буйка виявили заборонену комуністичну літературу і прокремлівські друковані видання.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Йому загрожує тюремне ув'язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали комуніста, який очікував "бліцкриг" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі