субота, 27 січня 2018 18:31

Викрадачі вимагали викуп за чоловіка в електронній валюті

Викрадачі вимагали викуп за чоловіка в електронній валюті
Поліція впроваджує нові методи розслідування викрадень людей і їх повернення за криптовалюту. Фото - Главком

У Києві затримали вирадачів чоловіка, які вимагали викуп у біткоїнах (це електронні гроші, - ГПУ) на суму, еквівалентну $5 млн. Про це повідомив начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Сергій Тіхонов.

"Злочинний світ адаптується до змін дуже швидко, зокрема – і до еволюції валюти. Після появи криптовалют та можливості передавати кошти на електронний гаманець, злочинці намагаються скористатись цим способом для незаконного збагачення. Вперше з таким видом злочину українські правоохоронці зіткнулись у 2016 році. Водночас поліцейські також вдосконалюють свої методи протидії новим злочинам", - розповів Тіхонов.

Викрадачі виходять на зв'язок з родичами жертви, які готові віддати викуп. При "розрахунках" зі зловмисниками потерпілі використовують криптовалюту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрілансера ледь не вбили за біткоїни

Сергій Тіхонов зазначив, що у 2017 році поліція зареєструвала 507 кримінальних проваджень за фактом викрадень людей. Вже 386 зловмисникам повідомлено про підозру. У чотирьох випадках зловмисники вимагали викуп у вигляді криптовалюти.

"Ми бачимо тут чітку роль організованої злочинності, відтак – працюємо над виявленням організованих злочинних груп, які за цим стоять. Крім того, ми виявляємо конкретних людей, які віддають накази, знаходячись інколи в інших країнах світу", – повідомив Сергій Тіхонов.

Викрадений в Києві російський фахівець з криптовалют Павло Лернер випущений на свободу після виплати викупу $1 млн в біткоінах.

Зараз ви читаєте новину «Викрадачі вимагали викуп за чоловіка в електронній валюті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі