пʼятниця, 02 березня 2012 17:02

Подвійний теракт забрав життя 55 пакистанців

Подвійний теракт забрав життя 55 пакистанців

У п'ятницю в результаті терактів в прикордонній до Афганістану пакистанської провінції Кіхбер загинули, щонайменше, 55 осіб.

Теракт-самогубство, здійснений смертником після п'ятничної молитви в мечеті в долині Тирах, забрав життя 22 осіб.

За даними місцевої влади, смертник підірвав себе біля виходу з мечеті, коли віруючі виходили з п'ятничної молитви. Загинули 22 людини, поранення отримали понад 20 людей, стан деяких з них вкрай важкий. Лікарі вважають, що число жертв зросте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці "Альфа" штурмували бойовиків Умарова в Одесі

Також 10 військовослужбовців і 23 ісламіста були вбиті під час зіткнень в долині Тирах, на відстані близько 10 кілометрів від місця теракту.

Раніше Міністр інформації провінції Хайбер-Пахтунхва на північному заході Пакистану Міян Іфтіхар Хусейн повідомив, що замовити терориста-смертника в Зоні племен на пакистансько-афганському кордоні можливо лише за 2 мільйони рупій (менш як 22 тисячі доларів).

"У племінній зоні Вазиристан терориста-смертника можна придбати за 2 мільйони рупій, а покупець вже сам вирішує, як його використовувати - проти мусульман чи проти іновірців", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Подвійний теракт забрав життя 55 пакистанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі