середа, 17 серпня 2022 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк заінтригував прогнозом про нову "бавовну" в Криму

Подоляк заінтригував прогнозом про нову "бавовну" в Криму
Вибухів на військових об'єктах у тимчасово окупованому Криму може бути більше, вважає радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Фото: focus.ua

Вибухів на військових об'єктах у тимчасово окупованому Криму може бути більше.

На думку радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, побільшає "бавовни" на півострові у найближчі два-три місяці. Про це він сказав у коментарі The Guardian.

За словами Подоляка, пожежа на складі боєприпасів російських військ в Джанкойському районі 16 серпня нагадала що Крим окупований росіянами.

"Це вибухи складів і високий ризик загибелі загарбників і злодіїв", - зазначив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи під Джанкоєм суттєво порушили логістику постачання зброї окупантів – ISW

Він припустив, вибухи на авіабазі в Новофедорівці могли бути справою рук партизанів. Водночас радник керівника Офісу президента відкинув пояснення Москви, що це міг бути нещасний випадок.

"Звичайно, я згоден з Міноборони Росії, яке прогнозує більше подібних інцидентів у найближчі два-три місяці. Я думаю, що ми могли б побачити більше таких випадків", - сказав Подоляк.

Стосовно Кримського мосту, що з'єднує окупований півострів із материковою частиною Росії, то Україна розглядає його як законну військову ціль.

"Це незаконне будівництво та основний шлях для постачання російської армії в Криму. Такі об'єкти мають бути знищені", - сказав Подоляк.

Він також оцінив можливість переговорів Росії та України. Каже, Росія не має жодних перспектив вести серйозні переговори, поки не зазнає поразки на полі бою.

"Росіяни відкривають вуха тільки тоді, коли гігантська бойова бита б'є їх по голові", — сказав Подоляк.

16 серпня прогриміли вибухи в селищі Азовське біля Джанкоя.

В Джанкої розташований аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

Цього ж дня повідомляли про вибухи на ворожій авіабазі біля окупованого Сімферополя. На авіабазі були літаки Су-24М і Су-25СМ.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк заінтригував прогнозом про нову "бавовну" в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі