неділя, 04 травня 2014 16:23

Під Маріуполем військовослужбовців ЗСУ місцеві мешканці отруїли за допомогою їжі - МВС

Під Маріуполем військовослужбовців ЗСУ місцеві мешканці отруїли за допомогою їжі - МВС
фото: PhotoXPress

Вчора близько 15 години на блок-пост військовослужбовців Збройних сил України, який дислокується в селищі Рибацьке, приїхали кілька громадян, нібито, з метою надати посильну допомогу військовослужбовцям продуктами харчування.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі Маріупольської міліції

Пізніше з'ясувалося, що їжа містила речовину, яка викликала сонливий стан у силовиків. Через півгодини після доставки їжі на блок-пост приїхали 3 автомобілі із близько 20 сепаратистами. Скориставшись безпорадним станом військовослужбовців, взяли в полон 5 членів військового екіпажу, відібрали 4 автомати, гранатомет, кулемет і боєприпаси.

На посту в спецтехніці залишилися двоє військових, які змогли чинити опір, відбили напад і не дозволили заволодіти їх зброєю. Бранців доставили до приміщення Маріупольської міської ради.

Туди ж привезли і зброю, яку забрали у силовиків. З метою недопущення кровопролиття і дестабілізації ситуації в місті, працівники міліції та керівництво військовослужбовців почали мирний діалог із загарбниками. Первісна стадія переговорів дала позитивні результати. Правоохоронці запропонували штурмовикам розумний компроміс: вони добровільно здають зброю і відпускають військових – а по відношенню до них не будуть застосовуватися жорсткі заходи. Однак вже під час переговорного процесу представники, так званої Донецької народної республіки, почали вибудовувати барикади з автомобільних покришок на перетині проспекту Леніна з вулицею Казанцева.

"Коли силовики виводили з будівлі мерії заручників, активісти підпалили покришки і відмовилися віддавати зброю. Після чергового діалогу, у загарбників з'явилися нові умови: в обмін на зброю міліція повинна зняти оточення по периметру міської ради. Але навіть після цих домовленостей друга сторона почала діяти всупереч домовленостям і відкрила вогонь у бік міліціонерів.

Правоохоронці були змушені зробити декілька попереджувальних пострілів у повітря, але це не зупинило активістів, які знаходилися в міськраді. На цьому мирне спілкування припинилося, і з боку мітингувальників почалися агресивні дії, спрямовані на знищення майна шляхом підпалу, були чутно постріли. Також група громадян висунулася в центр міста, де розбила і підпалила офіси однієї з партійних організацій і банківських установ, чим завдала значної шкоди міському майну.Міліціонери затримали трьох громадян, які, за попередньою інформацією, причетні до підпалів у минулу ніч.

Відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального Кодексу України – "Захоплення заручників" і за ч.2 ст. 294 Кримінального кодексу України – "Масові заворушення", за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років",– інформують у прес-службі Маріупольської міліції.

Зараз ви читаєте новину «Під Маріуполем військовослужбовців ЗСУ місцеві мешканці отруїли за допомогою їжі - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі