середа, 08 лютого 2023 12:21

Спецтема: Війна Росії проти України

По гарячих слідах: "спакували" винуватця нещодавніх ракетних атак на Харків
5

Служба безпеки України "по гарячих слідах" затримала ворожого агента, який коригував нещодавні ракетні удари по Харкову.

Співробітники контррозвідки затримали російського агента, який причетний до ракетних обстрілів Харкова 5 лютого, повідомила у середу пресслужба СБУ. Внаслідок ворожих "прильотів" загинули мирні мешканці та зруйновано цивільну інфраструктуру міста.

"Коригувальником виявився місцевий мешканець, який співпрацював з російською військовою розвідкою. Зрадник приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців Збройних сил України, блокпостів та об'єктів критичної інфраструктури на території Харківського регіону і передавав їх представникам ворога. Рашисти використовували вказані локації як потенційні цілі для ракетних атак. Після "прильотів" вони ставили цьому ж агенту завдання зафіксувати і передати їм результати влучань", – йдеться в повідомленні.

СБУ «по гарячих слідах» затримала агента РФ
Фото: ssu.gov.ua
СБУ «по гарячих слідах» затримала агента РФ
СБУ «по гарячих слідах» затримала агента РФ
СБУ «по гарячих слідах» затримала агента РФ
Росія ракетами атакувала Харків 5 лютого

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" колаборантів-посадовців: що вони наробили

Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності ворожого агента, його причетність до нещодавніх ракетних атак на житловий будинок та вищий навчальний заклад Харкова, а також встановили його російських кураторів.

"Ворожий агент вів комунікацію з куратором через електронні канали зв'язку із суворим дотриманням всіх заходів конспірації. На завдання зрадник вирушав без мобільних телефонів, намагаючись, як він думав, уникнути відстеження. Проте, це не стало на заваді для його виявлення контррозвідниками СБУ. Співробітники спецслужби затримали агента РФ безпосередньо під час виконання чергового завдання ворога – збору інформації про результати ракетного обстрілу одного з вищих навчальних закладів міста", – звітує відомство.

Слідчі повідомили затриманому про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

5 лютого о 8:20 ворог завдав двох ракетних ударів ракетами С-300 по центру Харкова. Пошкоджено будівлю одного з ВНЗ міста та житлові будинки. Поранення отримали п'ять цивільних осіб.

Зараз ви читаєте новину «По гарячих слідах: "спакували" винуватця нещодавніх ракетних атак на Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі