середа, 30 серпня 2023 13:57

Плюнув у військового: у Полтаві "яскраво" затримали Instagram-блогера
5

Ввечері 29 серпня у центрі Полтави правоохоронці затримали блогера та тренера Романа Заволоку, який постійно ображав військових.

"Пов'язали" 27-річного Instagram-блогера на вулиці Соборності поблизу закладу "Дім кави". Затримання чоловіка підтвердили у пресслужбі СБУ.

У Полтаві затримали Instagram-блогера Романа Заволоку
Фото: poltava.to
У Полтаві затримали Instagram-блогера Романа Заволоку
У Полтаві затримали Instagram-блогера Романа Заволоку
У Полтаві затримали Instagram-блогера Романа Заволоку
У Полтаві затримали Instagram-блогера Романа Заволоку

Найближчим часом чоловіку мають обрати запобіжний захід. На оприлюднених фото видно, що блогер чинив опір, тому й отримав травми. Чоловіка спільно затримували спецпризначенці КОРДу й СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогера, який перешкоджав врученню повісток, посадили в СІЗО

Відомо, що Роман Заволока працював тренером із фітнесу, а нині на вулицях Полтави знімає блог й коментує різні події, в тому числі корупційні історії та рішення місцевої влади. Він також часто сам підходив до працівників військкоматів на вулицях та ображав їх називаючи "чайками" та "гусями".

А найнахабніший випадок був, коли Заволока зі своїм товаришем ображав старшого солдата Олександра Мацька. Чоловіки кепкували із тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно.

Заволока на це сказав військовому "Ти придурок, сам попався на крючок". А наприкінці розмови Заволока ще й плюнув у військового.

Нині стосовно нього розпочали кримінальні справи за кількома статями, в тому числі за хуліганство. А полтавський обласний ТЦК та СП написав заяву в СБУ за образи військовому і заперечення агресії Росії.

"Задокументовано випадок, коли, перебуваючи у середмісті, фігурант почав провокувати та нецензурно ображати посадовців місцевого військкомату. Під час інциденту він безпідставно звинуватив українських захисників у тому, що вони нібито винні у розв'язанні війни рф проти України та "вбивають людей за гроші". Більше того, фігурант плюнув у одного із військових. Ним виявився боєць ЗСУ, який повернувся з фронту, отримавши контузію і численні поранення внаслідок підриву на міні", – йдеться у повідомленні СБУ.

Зараз тривають слідчі дій. Правоохоронці встановлюють всі обставини події.

У Полтаві фітнес-тренер Роман Заволока ображав військовослужбовців і плюнув у ветерана війни.

Така поведінка мешканця міста викликала обурення у соціальних мережах. А Головне управління Національної поліції у Полтавській області повідомило, що відкрило кримінальне провадження за статтею – хуліганство.

Зараз ви читаєте новину «Плюнув у військового: у Полтаві "яскраво" затримали Instagram-блогера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі