вівторок, 06 березня 2018 11:25

Підрив офісу угорців кваліфікували як теракт. Підозрюваних уже судять

Підпал будівлі Товариства угорської культури Закарпаття, що стався 27 лютого 2018 року, перекваліфікували на теракт.

Про це повідомила речниця прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович, пише "Укрінформ".

"В Ужгородському міськрайонному суді обирають запобіжний захід двом мешканцям Кропивницького – підозрюваним у підриві офісу ТУКЗ в Ужгороді 27 лютого. Справу розглядають в Ужгороді через те, що саме тут було здійснене правопорушення", - розповіла Попович.

Автор: facebook.com/vglagola
  Перший затриманий за підрив офісу угорців в Ужгороді
Перший затриманий за підрив офісу угорців в Ужгороді

Прокуратура просить обом обвинувачуваним тримання під вартою без можливості внесення застави. Інкримінують їм умисне знищення та пошкодження чужого майна, також вчора до справи додали нову кваліфікацію злочину.

Автор: facebook.com/vglagola
  Другий затриманий за підрив офісу угорців в Ужгороді
Другий затриманий за підрив офісу угорців в Ужгороді

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хрін вам у рило!" - Москаль про російські провокації на Закарпатті

Підозрюваних уже допитали слідчі. Наразі їх мотиви не розголошують. Очікується, що сьогодні суд обере обом запобіжний захід.

27 лютого підпалили офіс товариства угорців в Ужгороді - будівля згоріла вщент. Ймовірно, це знову був "коктейль Молотова", який жбурнули у вікно. Відеозапис підпалу зробили камерою спостереження, яка розташована на сусідній з угорським центром будівлі.

Перед тим, 4 лютого 2018 року, о 4:20 двоє осіб кинули "коктейль Молотова" у фасад будинку. Пожежу невдовзі загасили. Також на фасаді слідчі виявили намальовану нацистську свастику.

Зараз ви читаєте новину «Підрив офісу угорців кваліфікували як теракт. Підозрюваних уже судять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі