середа, 13 квітня 2011 19:46

Підприємець на Рівненщині постачав неякісну рибу у дошкільні заклади

Підприємець на Рівненщині постачав неякісну рибу у дошкільні заклади

У Кузнецовську на Рівненщині 67-річний підприємець постачав у дошкільні заклади неякісну рибу. Риба мала надходила до 11 дитсадків. Ветеринарна міліція та держветінспекція вилучила рибу та утилізувала понад півтонни морожених минтая, хека, зубатки та скумбрії. Завдяки оперативності правоохоронців підприємець риба не встигла потрапити в їжу.

"Підприємець працював без дозволу санепідемстанції та державної служби ветеринарної медицини. Він мав угоду про постачання сировини тваринного походження для харчування дітей в одинадцять дошкільних закладів Кузнецовська", - розповів Юрій Романюк, старший інспектор відділу ветеринарної міліції обласного УМВС України.

Під час перевірки складу холодильника підприємця правоохоронці та держветінспектори виявили 550 кілограмів мороженої риби без відповідних документів про її якість.

"Не були представлені ветеринарні і супровідні документи, які б засвідчували походження, безпечність та якість риби. Термін її реалізації був прострочений. Зокрема, термін вживання стейку зубатки закінчився, ще 24 липня 2010 року, а скумбрії блакитної - 13 лютого цього року", - зазначає старший інспектор.

Як повідомляють у відділі зв'язків з громадськістю обласної міліції, підприємець у цьомц році виграв тендер і не встиг здійснити постачання в дошкільні заклади.

Неякісну рибу утилізували на Костопільськолму ветсанзаводі. Підприємця оштрафували на 306 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Підприємець на Рівненщині постачав неякісну рибу у дошкільні заклади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі