середа, 15 вересня 2021 13:35

Підпільні кол-центри ошукали українців на десятки мільйонів гривень
4

На Сумщині викрили діяльність двох шахрайських кол-центрів, які використовували дзвінки операторів, щоб вивідати в людей інформацію про банківські рахунки.

Зловмисники ошукали українців на десятки мільйонів гривень, повідомляє пресцентр СБУ. До протиправної діяльності залучили майже 70 осіб.

"Шахраї придбали бази даних банківських установ і телефонували їхнім клієнтам, видаючи себе за працівників цих банків. Розповідали, що проводять телефонне опитування або пропонують нову банківську послугу, чи кредит. Це дозволяло дістати чужу персоніфіковану інформацію та доступ до онлайн-банкінгу постраждалих", - ідеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Частину вкрадених грошей злочинці переправляли місцевому кримінальному авторитету - "Лері Сумському". Він утік з України й переховується від правоохоронців за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропонували вкластися в "крипту": шахраї ошукали українців на 250 млн грн

На Дніпропетровщині викрили шахрайський кол-центр, працівники якого обкрадали банківські рахунки українців. Зловмисники називалися працівниками банку. На шахраїв працювали 30 людей.

Зараз ви читаєте новину «Підпільні кол-центри ошукали українців на десятки мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі