пʼятниця, 02 жовтня 2020 20:20

Підозрюваний у шахрайстві стріляв у поліцейського

Підозрюваний у шахрайстві стріляв у поліцейського
У Києві затримали шахрая. Фото: Національна поліція

У Києві бійці КОРД затримали чоловіка, який вистрілив в співробітника поліції.

В рамках досудового розслідування правоохоронці прийшли до одного з фігурантів справи для проведення санкціонованого обшуку, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

"Чоловік відкрив двері квартири, а коли поліцейські представилися, вистрілив в одного з них. Після цього злочинець закрився в квартирі. 28-річного співробітника кіберполіції з вогнепальним пораненням ноги госпіталізували. Для затримання зловмисника в столиці була введена спеціальна поліцейська операція. В результаті спецпризначенці затримали стрільця", - розповіли в поліції

Правопорушником виявився 25-річний киянин. Пістолет вилучили. Чоловіка затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї незаконно заволоділи нерухомістю на 27 мільйонів гривень

Затриманий на сайті пропонував організацію інтернет-бізнесу "під ключ". Клієнти платили внески від 27 до 60 тис. грн. Отримавши гроші, зловмисник зникав, а взяті на себе обов'язки не виконував. Від його шахрайських дій постраждали більше 200 чоловік. Сума збитку становить понад 8 млн грн.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

У Сумах кіберполіцейські викрили шахрайський call-центр. Його оператори видавали себе за працівників банку. Вони в телефонних розмовах з іноземцями випитували конфіденційну інформацію, а далі – виводили гроші з їхніх рахунків.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у шахрайстві стріляв у поліцейського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі