пʼятниця, 02 травня 2014 09:32

Під Слов'янськом збиті 2 українські військових вертольоти

Під Слов'янськом збиті 2 українські військових вертольоти
Фото: golosscience.com

У ході проведення антитерористичної операції під Слов'янськом 2 травня цього року декількома пусками ПЗРК (переносний зенітно -ракетний комплекс ) був збитий військовий вертоліт Збройних сил України.

Про це повідомляє Антитерористичний центр при СБУ України . "Зазначене свідчить, що на території проведення АТО діють підготовлені, висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які за свідченням російського керівництва мають зброю, придбану в мисливських магазинах", - наголошується в повідомленні.

Крім того, підкреслили в Антитерористичному центрі, ураження вертольота, який знаходився на аеродромі в Краматорську, має ідентичні ознаки, оскільки його знищення за оцінками фахівців було здійснено з відстані більше 1,5 км ракетою з протитанкового ракетного комплексу .

Водночас, у Міністерстві оборони України повідомляють, що в ніч на п'ятницю над Слов'янському було збито 2 вертольоти Мі- 24 Збройних сил України. "Сьогодні вночі в районі Слов'янська збито 2 вертольоти Мі- 24 ВСУ за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу", - повідомили в прес-службі відомства.

У відомстві додали, що кількість жертв уточнюється. "Це означає, що ВСУ протистоять добре підготовлені, до зубів озброєні, навчені диверсанти, які терористичними методами здійснюють подібні диверсійні вилазки", - зазначили в Міноборони. За різними даними, в результаті цього є як мінімум, один загиблий пілот, є постраждалі.

Зараз ви читаєте новину «Під Слов'янськом збиті 2 українські військових вертольоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі