понеділок, 13 жовтня 2014 13:12

Спецтема: Війна на Донбасі

Під Маріуполем йдуть бої: чути залпи, мешканці ховаються у підвалах

Під Маріуполем йдуть бої: чути залпи, мешканці ховаються у підвалах
Фото: facebook.com/ato

Близько години тому у Маріуполі знову стали чутні звуки канонади.

Про це 0629 повідомили мешканці.

Звуки пострілів сильно чути в Іллічівському районі міста. Жителі селища Талаківка повідомляють про чорний димі в небі. "Дуже сильно трясуться стіни в будинках, сильніше ніж було під час минулих обстрілів, ми змушені ховатися в підвалах", - розповідають люди.

За інформацією військових, в районі одного з блокпостів в селищі Талаківка йде бій. Працює важка артилерія.

Є також відомості, що обстрілу піддався і блокпост в мікрорайоні "Східний".

Також повідомляється про стрілянину в районі Донецької траси - її чують мешканці сіл Зоря і Кальчик.

За даними штабу територіальної оборони Маріуполя, на даний момент обстрілу піддалися блокпости в селищах Талаківка, Сартана та в мікрорайоні "Східний". Місцеві жителі повідомляють про обстріл з Градів, але штаб підтверджує тільки мінометний обстріл.

Як повідомив селищний голова Сартани Степан Махсма, в цьому селищі тихо і блокпост, встановлений поряд з ним, ніхто не обстрілює. "Бої ведуться в Талаківці, - підкреслив селищний голова. - Але залпи чути дуже сильно. Мешканці забирають дітей зі шкіл і дитячих садів".

Як повідомили в Талакоській селищній раді, об 11.30 почався обстріл блокпоста. В результаті бою було пошкоджено газопровід. О 12.30 залпи стихли. Зараз у селищі затишшя - мешканці вийшли з укриттів і обстежують будинки.

Інформація з'ясовується.

Відзначимо, за інформацією штабу протягом доби сили АТО проводили навчальні стрільби, відпрацювання тактики бою, а також пристрілювання гармат. Унаслідок цього жителі Маріуполя могли чути залпи гармат.

Зараз ви читаєте новину «Під Маріуполем йдуть бої: чути залпи, мешканці ховаються у підвалах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі