четвер, 17 березня 2022 16:16

Під час евакуації цивільних на Київщині загинули двоє поліцейських

Під час евакуації цивільних на Київщині загинули двоє поліцейських
Начальник ГУ Національної поліції Київської області Андрій Нєбитов. Фото: facebook.com/Ukraine-Media-Centre-Kyiv

Двоє поліцейських загинуло під час евакуації людей з Київщини. Ворог обстріляв колони з цивільними.

Про це начальник Головного управління Національної поліції Київської області Андрій Нєбитов заявив на брифінгу в "Медіа Центрі Україна".

Органи державної влади намагалися вивезти якомога більшу кількість громадян з тимчасово окупованої території у Київській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба мати високоточну зброю, а її у ворога немає" – російські терористи не полишають спроб знищити військові об'єкти

"Але російські окупанти не давали такої можливості. Під час евакуації людей у Бучанському районі окупанти обстрілювали евакуаційні колони танками. Один поліцейський загинув, ще один поранений. Така ж ситуація склалася і в Ірпені. Коли в службовий автомобіль поліції потрапив снаряд "Граду", і лише зараз вдалося забрати тіло поліцейського", - сказав Нєбитов.

Українські військові фіксують, що переможний настрій у російських солдат давно зник.

"Збройні сили та весь силовий блок за активної підтримки громадян працює над тим, щоб знищувати якомога більше продовольчих поставок для окупанта. На Київщині спостерігається партизанський рух", - додав Нєбитов.

Він також зазначив, що вулиці міст і сіл Київщини наразі усипані тілами як місцевих жителів, так і трупами окупантів.

З Київської області намагаються вивезти якомога більше людей. Люди залишались без їжі та води. Над людьми знущаються. Їх грабують, б'ють, гвалтують, розстрілюють.

За останні два дні вдалось вивезти 70 тисяч людей. Ще дуже багато людей виїжджають на власних авто. Була змога пристроїти їх до колони Червоного хреста.

Зараз ви читаєте новину «Під час евакуації цивільних на Київщині загинули двоє поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі