пʼятниця, 06 січня 2023 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Перемир'я" на Різдво ‒ у Пентагоні відреагували на заяви Путіна

"Перемир'я" на Різдво ‒ у Пентагоні відреагували на заяви Путіна
Речник Пентагону Патрік Райдер прокоментував заяви російського диктатора Володимира Путіна про "перемир'я". Фото: mil.in.ua

У Сполучених Штатах Америки скептично ставляться до пропозиції російського диктатора Володимира Путіна про оголошення "перемирʼя" в Україні з 6 по 7 січня.

При цьому в американському міноборони враховують "тривалий послужний список Росії" у пропаганді, дезінформації та безперервних нападах на українські міста та громадян. Про це на брифінгу сказав речник Пентагону Патрік Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні оцінили загрозу нового вторгнення в Україну з Білорусі

За його словами, подібний скептицизм щодо російських заяв видно у всьому світі.

"З нашої точки зору, якби Росія справді була зацікавлена у припиненні насильства та кровопролиття, які вони принесли українському народу, вони б негайно вийшли з України. І ця війна відразу закінчилася б. Але, схоже, цього не буде. Отже, наша увага і надалі буде зосереджена на підтримці України з їхніми потребами в безпековій допомозі, оскільки вони борються за захист своєї країни", ‒ наголосив Райдер.

5 січня Володимир Путін наказав ввести режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Відповідне доручення він дав міністру Сергію Шойгу. Путін заявив, що робить це з урахуванням звернення патріарха Російської православної церкви Кирила.

Кремль хоче використати Різдво як прикриття, щоб хоч ненадовго зупинити просування українських військових на Донбасі та підібратися ближче до позицій ЗСУ, пояснив президент Володимир Зеленський заяви окупантів про "перемир'я".

Зараз ви читаєте новину «"Перемир'я" на Різдво ‒ у Пентагоні відреагували на заяви Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі