четвер, 08 вересня 2022 11:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Пенсіонер-зрадник коригував ворожий вогонь по Миколаєву
5

У Миколаєві затримали чергового агента Російської Федерації, який передавав ворогу координати військових підрозділів Збройних сил України.

Підозрюваний не сприймав державну владу в Україні й сповідував проросійські ідеї, повідомила 8 вересня пресслужба Служби безпеки України.

"З метою надання допомоги державі-агресору у веденні агресивної війни проти України 62-річний місцевий житель надсилав через месенджер координати розташування і дані про кількісний склад військових формувань ЗСУ. Інформацію надсилав з прив'язкою до координат і детальним описом супутньої інформації. Під час обшуку в нього вилучили мобільний телефон і ноутбук з доказами протиправної діяльності", – повідомляє відомство.

СБУ затримала ще одного коригувальника у Миколаєві
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала ще одного коригувальника у Миколаєві
СБУ затримала ще одного коригувальника у Миколаєві
СБУ затримала ще одного коригувальника у Миколаєві
СБУ затримала ще одного коригувальника у Миколаєві

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затятий фанат Путіна на Вінниччині агітував людей проти України

Коригувальник самостійно запропонував допомагати ворогу з ідеологічних мотивів. Через месенджери й соціальні мережі передавав ворогу дані про:

– розташування військовослужбовців і військових формувань ЗСУ;

– переміщення військової техніки й засобів ураження по території Миколаївської області.

Фігуранта затримали й повідомили про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення обставин, виявлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до правопорушення осіб.

У Харкові затримали заздалегідь інфільтрованого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його наведенням агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий працівник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після надання оперативного псевдоніму й проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер-зрадник коригував ворожий вогонь по Миколаєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі