середа, 17 березня 2021 10:02

Павлоградського різника залишили за ґратами довічно

Павлоградського різника залишили за ґратами довічно
Павлоградський різник 21-річний Валентин Земцов сидітиме довічно. Апеляційний суд залишив вирок першої інстанції без змін. Фото: sobitie.com.ua

Павлоградський різник 21-річний Валентин Земцов сидітиме довічно.

Апеляційний суд залишив вирок без змін. Скарга підсудного й потерпілої Вікторії Кригіної лишилися без задоволення. Про це повідомив Gazeta.ua Андрій Лаврович із Дніпропетровської обласної прокуратури.

"Підстав для задоволення апеляційної скарги не було у зв'язку з тим, що показання обвинуваченого і потерпілого не відповідали фактичним обставинам, які були встановлені під час досудового розслідування і судового розгляду. Судом ухвалено рішення про залишення без змін вироку, яким Земцова засудили до довічного позбавлення волі", - розповів Лаврович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він там Сашеньку ріже!" - свідки розповіли подробиці кривавої розправи школяра

Довічний термін Земцов отримав в листопаді 2019-го за те, що увірвався в сусідський будинок, зарізав 4-річного хлопчика і його 30-річного батька. Матір, Вікторію Кригіну, яка на той час була вагітна, поранив. Спочатку Кригіна наполягала на найсуворішому покаранні. Під час судового розгляду справи стала не така категорична й просила не обирати найвищу міру покарання. А потім кардинально змінила свідчення і разом із Земцовим звернулася в апеляцію. Мовляв, він не вбивав її чоловіка, а захищав від нього. З такою ж промовою виступив в апеляції й засуджений.

"Я намагався довести свою непричетність до цього. Але на мене сильно тиснули психологічно. Я замкнувся в собі. А потім, щоб уникнути довічного, повністю визнав свою провину", - сказав Земцов.

Прокуратура після свідчень Кригіної відкрила провадження за надання неправдивих свідчень. Чи покарають жінку тепер – буде відомо згодом.

Трагедія сталася 10 березня 2018 року. Близько 23:30 до будинку на вул. Робітничій, 24 в Павлограді прийшов 18-річний Валентин Земцов. За кілька хвилин накинувся з ножем на Семена Бондаренка. Потім порізав жінку, яка тоді була на 33-му тижні вагітності, і вбив їхнього сина. 4-річний Сашко дістав 9 ударів ножем. Валентин Земцов на той час був учнем 11-А класу міської школи №3. Його батько володіє мережею станцій техобслуговування авто. Мачуха до 2005-го працювала головою Павлоградського міськрайонного суду, має адвокатську практику. Його затримали майже одразу в лікарні. Туди школяр звернувся сам, бо порізався під час нападу. "Хай пробачить мене темрява" – це останнє, що написав Валентин Земцов у соцмережі. Напад він скоїв у стані алкогольного сп'яніння після вечірки з друзями. 6 листопада 2019-го в Дніпрі оголосили вирок Земцову. Він отримав довічне ув'язнення. Оскаржував вирок разом із потерпілою.

Зараз ви читаєте новину «Павлоградського різника залишили за ґратами довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі