пʼятниця, 20 вересня 2013 23:39

Павліченко-молодший порізав собі на "зоні" вени

Павліченко-молодший порізав собі на "зоні" вени
Дмитро та Сергій Павліченки. Фото: ua.golos.ua

У Харківській виправній колонії жорстоко побили Сергія Павліченка, якому інкримінували вбивство судді Зубкова.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у Соціал-національній асамблеї (СНА), минулого тижня в'язня Павліченка було етаповано для відбуття покарання в Харківську виправну колонію посиленого режиму №12.

Водночас, як стало відомо Gazeta.ua, після прибуття в колонію чоловіка було жорстоко побито. Після побиття адміністрація колонії нібито з метою приховування слідів катувань помістила його в штрафний ізолятор.

На знак протесту проти знущань, за інформацією отриманою від інших в'язнів цієї колонії, Сергій перерізав собі вени.

Наразі він продовжує перебувати у вкрай важкому стані у штрафному ізоляторі.

Сьогодні до нього в колонію прибув адвокат, але у побаченні з підзахисним йому відмовили.

"Адміністрація колонії повідомила адвокату, що "Сергія Павліченка били не більше, ніж інших в'язнів. Вени в Сергія, зі слів адміністрації, нібито цілі, але є якісь порізи на шиї", - розповіли у СНА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок Павліченкам читали під охороною 20 міліціонерів

Активісти заявили, що катування в'язнів, які, за їхніми словами, регулярно відбуваються в Харківській виправній колонії №12, є неприпустимими.

"Ми вимагаємо негайного звільнення Сергія Павліченка з ШІЗО, а також проведення службового розслідування за фактом катування в'язня сумління", - заявили соціал-націоналісти.

Громадські діячі також звернулись до народних депутатів України з вимогою негайно втрутитись і взяти під особистий контроль справу про побиття Сергія Павліченка та інших в'язнів ХВК №12.

Нагадаємо, суддю Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова було вбито 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку на вулиці Голосіївській, 13 у Києві.

2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув'язнення, а Сергія Павліченка - до 13 років позбавлення волі.

8 серпня цього року Апеляційний суд Києва залишив чинним вирок Голосіївського районного суду Києва батькові й синові Дмитру та Сергію Павліченкам — довічний тюремний термін і 13 років позбавлення волі відповідно за вбивство.

Павліченки подали касацію до Вищого спецсуду.

Зараз ви читаєте новину «Павліченко-молодший порізав собі на "зоні" вени ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі