четвер, 01 серпня 2013 16:55

До суду принесли картину, де з судді здирають шкіру
15

Фото: Фото: Тарас Подолян

Картину голландця Герарда Давида "Здирання шкіри з продажного судді" повісили на огорожу Апеляційного суду Києва учасники акції в підтримку родини Павліченків. Під стінами установи їх зібралось близько сотні. Крім картини суддям принесли плакат з побажанням здоров'я. Рішення суду фанати зустріли криками "Ганьба".

"Ми все одно віримо, що Павліченки не винні. Будемо продовжувати боротись. До кінця. Ми розуміємо, що це рішення є політичне, міліції і прокуратурі дуже важко визнати свої помилки і виправити їх. Сьогодні вони йдуть до останнього, аби тільки не добитись правди", - каже Артем, один з лідерів руху "Волю Павліченкам".

"У свою чергу в прокуратурі задоволені рішенням Апеляційного суду Києва. Вина Дмитра та Сергія Павліченків у вбивстві суді Сергія Зубкова повністю доведена на стадії досудового слідства та в ході судового слідства судами першої та апеляційної інстанції. Доводи, наведені в апеляціях захисту та засуджених, є припущеннями та були спростовані наявними в матеріалах кримінальної справи доказами, зокрема, висновками проведених дактилоскопічних, судово-медичних, судово-молекулярних генетичних експертиз", - розповіла держобвинувачувач Наталя Сьома.

До слова, коли автозак з засудженими виїжджав з подвір'я суду, акцію протесту фанатів заблокували 40 "беркутівців" у чорній уніформі.

Сьогодні, Апеляційний суд Києва залишив без задоволення апеляційну скаргу Дмитра та Сергія Павліченків на вирок Голосіївського райсуду столиці, яким їх було визнано винними у вбивстві судді Зубкова. Вироком Голосіївського райсуду столиці від 02.10.2012 Дмитра Павліченка засуджено до довічного ув'язнення, Сергія Павліченка – до 13 років позбавлення волі.

/media/video/509760/1_509760.mp4

Зараз ви читаєте новину «До суду принесли картину, де з судді здирають шкіру ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі