субота, 01 квітня 2023 09:07

"Паші Мерседесу" повідомили про підозру

"Паші Мерседесу" повідомили про підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту РПЦ в Україні Павлу.

Йому інкримінують одразу дві статті Кримінального кодексу. Йдеться про розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Митрополит сам прокоментував вручення підозри.

Сказав, що сьогодні у нього вдома проводитимуть обшуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виселення з лаври: Мінкульт повідомив про другу заяву до поліції

"Сказали, що я співпрацюю з Росією. Ще релігійне розпалювання. Кажуть, що я проклинав президента. Ніколи в житті цього не було і не буде. Ні дітей, нікого абсолютно я не проклинав. Але я сказав, що наші сльози не впадуть на землю, а впадуть на тих людей, які роблять ці чвари. Я не називав, хто робить, я процитував слова Євангелія", – сказав Павло.

Він також закликав прихильників бути на території лаври, "зберігати мир і молитися".

Суперечки на території Києво-Печерської лаври 31 березня переросли у штовханину та невеликі сутички. До лаври прийшли активісти, щоб заявити свою прокураїнську позицію. Це агресивно сприйняли прибічники РПЦ, які вже кілька днів поспіль перебувають у лаврі.

Влада не застосовуватиме фізичну силу, щоб видворити так звану УПЦ МП із Києво-Печерської лаври. Адже російські спецслужби розраховують саме на такий розвиток подій. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «"Паші Мерседесу" повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі